Pogoji poslovanja

Pozdravljeni, v naši spletni trgovini www.elektrokovacic.si, v kateri lahko svoje nakupe opravljate 24 ur na dan vse dni v letu.

Splošni pogoji spletne trgovine Elektro Kovačič so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Elektro Kovačič (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Elektro Kovačič d.o.o., Kašova ulica 2, 3212 Vojnik, matična številka: 5556929000, davčna številka: SI69650268, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Elektro Kovačič, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino Elektro Kovačič in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
  • dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
  • vse cene
  • način plačila in dostave
  • časovno veljavnost ponudbe
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, kakšni in kolikšni stroški bremenijo kupca pri vračilu izdelka,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
Cene

Vse cene v spletni trgovini so izražene v € (EUR) in ne vključujejo 22% DDV-a (davek na dodano vrednost), ki se obračuna ob zaključku naročila. Cene izdelkov prav tako ne vključujejo stroškov dostave; le-ta se obračuna na osnovi vrednosti naročila ob zaključku naročila in je razvidna v nakupovalni košarici.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V trenutku, ko je Vaše naročilo zaključeno in potrjeno, boste o vseh podatkih Vašega naročila obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu Vaših podatkov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Stroški pošiljanja

Stroški pošiljanja se Vam obračunajo ob zaključku naročila in bodo razvidni v nakupovalni košarici. Cena izdelka ne vsebuje poštnine. Stroški pošiljanja se razlikujejo glede na vrednost nakupa in državo pošiljanja.

Načini plačila

V spletni trgovini je možno plačilo preko sistema PayPal s karticami Visa, Mastercard…, po predračunu ali po prevzemu paketa neposredno dostavni službo GLS.

Postopek nakupa

Nakup v trgovini izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

Izbira artiklov

Na spletni strani v nakupovalni košarici so kupcu prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so v spletni trgovini vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Potrditev naročila

Kupec zaključi svoje naročilo tako, da v obrazec na spletni strani vnese vse zahtevane podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, e-naslov). Kupec mora na strani nakupovalne košarice izbrati način plačila, kar stori z izborom ponujenih možnosti v polju ”Izberite način plačila”.

Preklic naročila

Ko uporabnik odda naročilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. Uporabnik ima pravico naročilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka odposlana. Za preklic naročila pošlje uporabnik ponudniku elektronsko sporočilo na naslov elektro.kovacic@gmail.com. Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek oz. naziv podjetja, naslov, številko naročila in datum naročila, v zadevi (e- pošta), mora biti napisano: PREKLIC NAROČILA in ŠTEVILKA NAROČILA, ki je zapisana v glavi potrditve naročila, ki jo dobite na vaš elektronski naslov takoj po potrditvi/oddaji naročila.

Odpošiljanje

Odprema blaga: trgovina v dogovorjenem roku blago pripravi za odpremo ter ga odpošlje na kupčev naslov. Trgovina hkrati obvesti kupca po elektronski pošti o poslanem blagu.

Uporaba spletne trgovine

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij v spletni trgovini. Ponudnik si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Ponudnik se bo v največji možni meri trudil za ažurnost, brezhibno delovanje in točnost informacij, navedenih v spletni trgovini www.elektrokovacic.si V kolikor kupec opazi kakršnokoli pomanjkljivost, napako ali nedelovanje, naj nam to nemudoma sporoči na naš e-poštni naslov elektro.kovacic@gmail.com.

Pravica do odstopa od pogodbe in vračilo izdelka

Kupec ima pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O odstopu od naročila in nameravanem vračilu izdelka mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejema blaga na (e-sporočilo) elektro.kovacic@gmail.com. Sporočilo mora vsebovati izpolnjen ODSTOPNI OBRAZEC.

V kolikor je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga je dolžan vrniti oziroma izročiti podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 30 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe ki je opisana zgoraj. Vrnjenemu blagu mora biti obvezno priložena kopija originalnega računa, ter izpolnjen odstopni obrazec, ki ga prenesete in izpolnite tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe mora ponudnik v 30 dneh po prejemu blaga vrniti vsa prejeta plačila, ki so bili potrošniku zaračunani ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Ponudnik vrne prejeta plačila potrošniku na njegov TRR račun, ki ga potrošnik navede pri vračilu. V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah nam lahko pišete na elektro.kovacic@gmail.com.

Izdelek, ki želite vrniti, mora biti:

neuporabljen, čist in nepoškodovan, s pritrjenimi etiketami in v originalni embalaži,
izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami
če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo mogoče

Izdelek vrnete na naslov:

Elektro Kovačič d.o.o.

Kašova ulica 2

3212 Vojnik

Slovenija

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (kupec krije strošek vračila blaga). Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane in neuporabljene.

Paket mora vsebovati: nepoškodovan izdelek in embalažo, kopijo originalnega računa in pravilno izpolnjen ODSTOPNI OBRAZEC. Držite se zgornjih priporočil.

Priporočamo, da pošiljko pošljete “priporočeno” ali preko kurirske službe, ki omogoča sledljivost, da lahko pošiljko v primeru izgube izsledite.

Možnost vračila blaga oziroma odstopa od pogodbe ne velja v naslednjih primerih:

–če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe.
-pri programski opremi, če je potrošnik odprl pečat ali registriral ali aktiviral ključ.
-če je izdelek vidno rabljen ali je vsebina pomanjkljiva.
-če je kupec podjetje, sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za fizične osebe. Želje za vračilo v tem primeru obravnavamo individualno in v okviru možnosti dobaviteljev.

Dostava

Vsa naročila opravljena v delovnih dneh med 0:00 – 13:00 uro, odpošljemo najkasneje v roku 48 ur. Naročila, opravljena po tem času, odpošljemo v roku 62 ur. S tem zagotovimo, da vam pošiljko dostavimo na naveden naslov med 1-10 delovnimi dnevi (odvisno od države), načeloma že naslednji dan po opravljenem naročilu.

Razprodani izdelki

V redkih primerih se lahko zgodi, da vam posameznega izdelka ne bomo mogli dostaviti, ker je razprodan oziroma ga nimamo več na zalogi, čeprav je na spletni strani pomotoma označeno, da je na zalogi. O tem vas bomo obvestili, takoj ko bomo to opazili. Prosimo vas za razumevanje.

Varovanje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za potrebe izvedbe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje izdelkov, če je to potrebno. Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo tretjim nepooblaščenim osebam ali podjetjem. Po opravljeni dostavi in potem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.

Uporabnik si mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred vstopom v spletno trgovino. Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

Pravica do obveščanja

Imate pravico do ne plačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: elektro.kovacic@gmail.com ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Obvestila o stanju naročila: pridržujemo si pravico, da vas na vpisano tel. številko preko vašega e-naslova oz. SMS sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti na pošti vsaj 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti na poslovalnici pošte več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik, da so bili vaši naročeni izdelki odposlani in čakajo na vaš prevzem.

Obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz!

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja brez vnaprejšnje najave. Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje. Registrirani uporabniki bodo o spremembah obveščeni preko e-pošte.

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Elektro Kovačič d.o.o.. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s ponudnikom lahko poveže telefonsko na telefonsko številko +386 31 031 745 ali po (e-sporočilu) na elektro.kovacic@gmail.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova elektro.kovacic@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.elektrokovacic.si med kupcem in ponudnikom, bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče.

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine

Naziv: Elektro Kovačič d.o.o., registrirano dne 24.12.1991
Naslov: Kašova ulica 2, 3212 Vojnik, Slovenija
Spletna stran: http://www.elektrokovacic.si
E-pošta: elektro.kovacic@gmail.com
Telefon:+386 41 664 133
Identifikacijska številka za DDV: SI69650268
Matična številka: 555692900
Transakcijski račun: IBAN SI56 0223 2001 2109 917 (odprt 25.10.2001, NLB d.d.)